Нирвикалпа Самадхи

Духовна енциклопедия:
Определение на Нирвикалпа Самадхи

A major step of love toward God - Nirbikalpa Samadhi - oneness with your soul

Нирвикалпа Самадхи понякога се изписва и като Нирбикалпа Самадхи

Нирвикалпа Самадхи се постига посредством напреднала и продължителна практика на Крия Йога и е състояние на единение с Атмана - Азът или Душата.

Посредством цялостната практика на Крия Йога и съответното учение всички привързаности към материалния свят и цялата карма се разтварят. След което, по време на висша Крия Йога сесия, цялото съзнание стъпка по стъпка се отдръпва от физическото тяло, астралното тяло и каузалното тяло, докато се постигне Себе Реализация или Единение с душата.

По време на прогресирането в по горните стъпки дишането се преустановява, а сърдечната дейност спира напълно. Бъдейки в пълно и ясно съзнание се стига до единение с душата по най-любящия начин и всички клетки на тялото са заляти от океан божествена любов за всякакъв период от време - часове, дни, седмици, докато крия йогина превключи съзнанието си от душата обратно към физическото тяло.

Нирвикалпа Самадхи е подготвителната стъпка към Маха Самадхи, служи за изключителното издигане вибрацията на цялото тяло и води до пълно излекуване на кармичните рани, за да отвори вратите към Бог и божествената любов, за по-нататъшен прогрес по пътя към Бог.

Веднъж постигнал Нирвикалпа Самадхи, трява да продължиш направо към следващото ниво на Самадхи и достигнеш единение с Бог = Маха Самадхи. Бог е Любов - използвайки го като Мантра е ключът към тази крайна стъпка!

Бог е ЛюбовОригиналният текст на английски: "Nirvikalpa Samadhi"е част от "Spiritual Treasures - Final Edition"


виж също Spiritual Encyclopedia
Духовно Развитие | С Любов | Молитва за Любов | Витлеемската Звезда

Начало | Въведение | Контактна информация | Карта на сайта