Духовна семейна и брачна консултация

Кой има нужда от семейна и брачна консултация?

Отговорът на този въпрос е прост: само погледнете статистиката на разводите по целия свят за да видите огромния процент съпружески двойки, които се развеждат всеки ден. Някои скоро след сключването на брака, други - даже след десетки години брак. Много от тях биха могли да съхранят своя брак, ако бяха потърсили помощта на брачен / семеен консултант - човек, който би им показал как и защо те са се "отдалечавали" един от друг през годините и как би могла да се "поправи" създалата се ситуация.

В съвременното западно общество, необходимостта от семейна и брачна консултация нараства все повече, не само за двойките, изправени пред развод, но и за много други, които просто съжителстват. Изцяло погрешната ориентация и липса на цел в живота, допринася за това,че много съпрузи просто живеят заедно, защото така е по-удобно или по-евтино. Такъв вид "съпружество" отнема възможността и на двамата да преминат някои от най-важните "уроци" за мъжа и жената през техния живот на земята. По тази причина, истинската семейна и брачна консултация винаги включва, или по-скоро е част от духовната консултация.

Има ли полза от семейната и брачна консултация?

Много хора, изправени пред краха на своя брак, си задават този въпрос и сериозно се съмняват в ефективността на последната. Но напразно, защото винаги е по-лесно да се видят всички подробности "отвън", от неутрален наблюдател, отколкото от страните, замесени в конкретната ситуация. Опитният семеен консултант може лесно да сглоби цялостната картина и в много случаи успешно да спомогне за разрешаването на проблема, но само, И САМО АКО между двамата партньори има все още ЛЮБОВ.

Успешната семейна консултация винаги включва и развод. Но развод в мир и любов. Без "мръсни трикове" и съдебни процеси. Взаимно съгласно и взаимно изгодно ( включително и за децата ) разделяне на двамата брачни партньори и възможността да останат най-добри приятели за цял живот.

Семейната и брачна консултация се превръща в една от големите необходимости за съвременното западно общество. Както повечето от нас са изпитали или били свидетели, днешните млади брачни двойки, току-що започнали своя съвместен живот, са вече фокусирани на кариера, пари и висок социален статут и забравили истинските духовни и житейски ценности. Цели, като изброените, оставят все по-малко и по-малко място за грижа за семейството. Любовта, ако изобщо е имало такава, се изпарява постепенно и един ден ние осъзнаваме колко много сме се отдалечили един от друг и вече почти нищо общо не ни свързва. Дошъл е денят да потърсим помощ - семейна и брачна консултация.

И помощта е винаги на разположение. В изобилие! Ние можем да го засвидетелстваме пред всеки. Бог има безбройни начини за подход към всяко от своите деца в зависимост от степента на възприятие и нашата готовност: книги; Интернет; хора, които срещаме в ежедневния живот и т.н. Единственото и най-важно условие е да я потърсим ( двамата съпрузи ); да се отворим и позволим на помощта да влезе в нашия живот; да сме готови да пътуваме до отдалечени места, ако се наложи; но преди всичко - да имаме непоколебимото желание за съобразна промяна в начина си на живот.

Моного хора си казват: "Да ама това всичко ще ми струва време и пари." Абсолютно вярно. Само си направете сметка за сумите, похарчени за кола, мебели, почивки, забавления и дребни повърхностни неща. Ако бракът ти е по-малко ценен от всички тези неща, то той е на грешна основа и е по-добре да бъде сложен край.

Разбира се, семейна консултация е възможна и от разстояние - телефон, имейл - но най-доброто е винаги директния физически контакт.

Предимствата на професионалната семейна консултация

За опитния семеен консултант, като страничен наблюдател, е много по-лесно да види слабостите, пропуските и грешките, без да взима страна и остава неутрален. Обикновено, когато само двамата партньори изясняват отношенията си, винаги има тенденция всеки от тях да търси причината за всяка грешка и обвинява другия. Докато и двамата могат лесно да приемат мнение от "трета" страна.

Една от основните причини за разпадането на брака е липса, недостатъчност или неудовлетвореност от сексуалния живот. Всеки упрек отправен от съпругата към съпруга, и обратно, може да влоши ситуацията още повече. Докато същото, направено от неутралната страна, ще има положителен ефект - "Щом като хората отстрани го виждат, значи е вярно."

Сексуалната консултация е от първостепенно значение за съживяване на брачния живот!

В днешно време, семейни и брачни консултанти могат да бъдат намерени навсякъде: телефонен указател, преса, Интернет. Повечето от хората, които предлагат този вид услуга, притежават респектиращи дипломи и научни степени. Но има едно важно нещо: за да учиш или консултираш другите на определена тема, е необходимо ти самият да си я овладял и положил "изпита" с "отличен". Семейната консултация е полезна, ако консултанта сам е преминал всичко от А до Я, и е довел нещата до успешен край. И единственият истински "екзаминатор" е реалния живот. Въздействащ пример, в реални ситуации, многогодишен опит и широк спектър от преживявания в различни части на света и сред други култури, е единственото реално доказателство пред другите. И само този който е доказал любовта си към своя партньор и всички останали, получава житейска квалификация за семеен и брачен консултант.

Happy Hearts

В началото на всеки брак и семейство е едно единствено важно нещо - Любовта. Няма училища, където да се преподава, и няма дипломи, кой да издава. Но тя, Любовта, може да бъде усетена от всеки. Всеки има правото да бъде обичан и щастлив, но първо всички ние трябва да се научим да обичаме. Започвайки от най-близките до нас - нашия партньор и деца, и постепенно разширявайки този кръг до всяко живо същество.

След дълги години брак, духовно и физическо отдалечаване един от друг, ние стигахме няколко пъти точката на развода. Вътре в себе си ние вече бяхме разведени от дълго време. И така, един ден решихме да приключим веднъж завинаги и заживеем нов живот: по отделно или заедно отново. Взехме всичкото необходимо време да погледнем дълбоко вътре в себе си и честно да си отговорим на въпросите:

  • Наистина ли искам да простя всичко?
  • Наистина ли искам да поема пълна отговорност за всички свои грешки досега?
  • Наистина ли искам да поддържам тази връзка на всяка цена?
  • Готов ли съм да дам цялата си любов за да направя своя партньор щастлив?

За щастие мигновено намерихме и нашата семейна консултация в лицето на своя духовен учител, създателят на Cyberspace Ashram for Kriya Yoga, God and Love, и цялата необходима помощ. И така, след години на духовна практика, тестване и усъвършенстване на любовта си един към друг и към всички останали, ние стигнахме до точката, където любовта тече свободно.

И сега сме щастливо семейство с една обща цел - Бог.

Happy Hearts

Ние сме същите обикновени хора като всички останали, с обикновени професии - да се грижим за другите. Готови сме да ти помогнем, споделяйки богатия си жизнен и семеен опит. Потърсете ни.

Помощ и консултация по всяко време на телефон 0877208402

Бог да ви благослови и съхрани Любовта в живота ви!

Заплащането за всички наши услуги е на основата "дарение от сърце"