Никарагуа - снимки от нашата ваканция

Bumping Heart

Живописни картини от Никарагуа - пъстри градини с цветя, зелени планини, вулкани, острови, градове в испански стил, катедрали, пазари

Романтичния град Гранада - къщи в испански стил, файтони, градска градина и подновена катедрала в центъра на града, ранен залез и вечеря на свещи в малки уютни ресторантчета. Разходка до езерото или обиколка на островите с моторна лодка. Един ден в планината до забуления в облаци кратер на вулкана Момбачо.

Гранада, Никарагуа

Вулкан Момбачо, Никарагуа

Природния Резерват на Вулкана Момбачо е туристическа атракция с богатата си своеобразна екосистема - пищна влажна тропическа растителност, екзотични цветя, птички и рева на маймуни. От високо се открива прекрасната панорама на Гранада, езерото и безбройните малки островчета.


Островчетата на Гранада наброяват повече от 360 по-малки или по-големи острови, покрити с дива зеленина. Някои са превърнати в луксозни курорти, други са обитаеми от местното население, а някои малки островчета само от маймуни.

Островчетата на Гранада

Лагуната Апойо, Никарагуа

Лагуната Апойо - бистра планинска вода изпълваща кратера на угаснал вулкан и зелени хълмове с тропическа гора наоколо - идилична екзотика сред природата.


Катарина е планинско градче, известно в цялата област с красивата си гледка към синята Лагина Апойо и още с производството на растения за паркове и градини - много красиви цветя и тропически видове.

Катарина, Никарагуа

Масая, Никарагуа

Масая е център на занаятите и фолклора - известен пазар за сувенири и един от най-големите търговски центрове в Централна Америка.


Вулканът Масая е един от активните вулкани на Никарагуа с непрекъснат поток от пушек и серни газове.

Вулкан Масая, Никарагуа

Леон, Никарагуа

Леон един от най-големите градове на станата е исторически и архитектурен център - много църкви, катедрали и сгради в колониален стил.


Недалеч от Леон се намира Лас Пенитас - рибарско село на брега на Тихия океан с широка плажна ивица и буйни, високи вълни за безстрашни сърфисти, с няколко курортни комплекса и малки местни ресторантчета.

Лас Пенитас, Никарагуа

Естели, Никарагуа

Естели е много приятен планински град в северната част на Никарагуа.


Транспортът в Никарагуа е предимно с автобуси, микробуси и такси - евтин и добре организиран.

Транспортът в Никарагуа
цветовете на дъгата

Поздравителни Картички | Десктоп Тапети за компютри | Снимки | Картинки

***
Духовно развитие | Заглавна Страница Щастлив Живот

***