Кърменето е естествен израз на майчината любов

Bumping Heart

Зачеването, бременността, раждането, кърменето и отглеждането на децата са естествена природна и духовна привилегия и отговорност на жената като любяща майка и съпруга.

Всяко дете се зачева с любов в момент на духовно сливане на майката и бащата. Плодът по време на бременността расте и се развива защитен в майчината утроба, а бъдещата майка изпълва сърцето си с много любов за очакваното бебе. Духовната връзка между майката и детето е метафизическо усещане с висока вибрация и влияе благотворно на цялото семейство.

След като бебето се роди и пъпната връв е прекъсната, новороденото се отделя, но все още изцяло зависи от майката за храна, защита, сигурност, любов и грижи.

Истински любящата майка разширява и обогатява духовната връзка с бебето, държейки го близо до сърцето си, за да е щастливо и здраво. Децата са много чувствителни и уязвими и ранното отделяне от майката може да предизвика дълбока емоционална травма у детето: усещане за пренебрежение или страх от изоставяне. Духовната връзка с майката е от съществено значение за емоционалното здраве на децата и оказва влияние върху тяхното социално поведение и сексуалната нагласа като подрастващи и възрастни.

Кърменето е най-естествения израз на майчина любов и грижа за новороденото и малкото бебе. То задоволява напълно хранителните нужди на бебето, изпълва го с любов, наслада и щастие. Дори малкото новородено бебе се усмихва щастливо след като е накърмено!

Майчиното мляко е дар от природата - най-добрата храна за бебето - перфектна комбинация от протеини, мазнини, въглехидрати, минерали и течности, които лесно се смилат и абсорбират, за да удовлетворят нуждите на интензивния растеж и развитие на новороденото бебе и малко дете. Никое адаптирано мляко не може да замести уникалните съставки на кърмата, защото тези млека са направени от преработено краве мляко. Протеините на кравето мляко са антигенно различни, по-груби и трудно смилаеми, и някои бебета имат храносмилателни смущения или развиват алергични реакции и здравословни проблеми за години. Протеините на майчиното мляко са видово специфични и лесно усвоими, затова кърменето намалява риска от алергии като атопичен дерматит и бронхиална астма и може да предпази детето от хронични стомашно-чревни заболявания. Кърменето помага за растежа и съзряването на храносмилателната система на бебето, което продължава до около 6-месечна възраст.

Майчиното мляко носи имунни фактори и пребиотици, които предпазват бебето от много различни инфекции: стомашно-чревни, респираторни, ушни инфекции и инфекции на пикочните пътища. В допълнение, майчиното мляко има високо съдържание на омега-3 полиненаситени мастни киселини, които са от основно значение за развитието на нервната система и зрението.

Кърменето е най-удобният метод на хранене: майчиното мляко идва винаги прясно, вкусно, естествено чисто и топло. Не е необходимо приготвяне, винаги е на разположение и е безплатно.

Кърменето също е полезно и за майката. Актът на кърменето стимулира възстановяването на матката и намалява риска от развитие на рак на гърдата, яйчниците и матката. Кърмещата майка дава с любов най-добрата храна за бебето си и се радва на емоционален и хормонален баланс.

Щастливото бебе расте силно и здраво, извор на радост и любов за цялото семейство.

щастливи сърца

цветовете на дъгата

Любов и РомантикаВитлеемската ЗвездаС ЛюбовМолитва за Любов

***
Духовно развитие | Заглавна Страница Щастлив Живот

***