Закон за кармата

Често явление е когато ни се случи нещо неприятно, да обвиняваме другите за това. Всеки лек или тежък инцидент, злополука, болест, сполетяло нещастие и т.н. е повод за оплакване от "съдбата": "Как може все на мене да се случват такива работи? Виж другите, живот си живеят." Позиция съвършено погрешна! Човек е сътворен по Божи образ и подобие и трябва да сме напълно отговорни за всяка наша дума, мисъл, емоция и постъпка през вечния си живот.

Време е да се научим да живеем съобразно духовните закони и подобрим качеството на живота си. И най-вече съобразно Законът за кармата, който засяга всички наши действия, речи, мисли, емоции. Именно този закон обяснява всичко, което ни се случва и защо някои се радват на щастлив живот и любов, а други страдат от болести или претърпяват злополуки.

Какво представлява и как се проявява законът за кармата

Законът за кармата е познат от хилядолетия и е всъщност много прост: "Това, което правиш на другите се връща обратно при теб.". Всеки в България е чувал поговорката "Каквото посееш, това и ще пожънеш." Прекрасно! Но колко са тези, които осъзнават, че всъщност ние сме съдиите на самите себе си.

Ако физическото насилие е част от твоя живот и често "посягаш" да биеш други хора, то законът за кармата изисква да изпиташ същото върху себе. Докато се научиш да се държиш с другите така, както искаш те да се държат с тебе.

Законът за кармата е валиден както за отделни личности, така и за семейства, групи хора, селища, нации и цели цивилизации.

Кармата може да се прояви секунди след като е вече причинена, или след време в този живот (прераждане) или което и да е от евентуалните ни бъдещи прераждания. Душата (нашата истинска същност) винаги помни цялото ни минало, докато физическия интелект (мозъка) е ограничен само до настоящето прераждане. Това е така с цел да се улесни опрощаването на нас самите за насилието, което сме извършили над другите през миналите ни прераждания на тази планета. Защото, в много случаи е много по-лесно да простим на другите, отколкото на самите себе си. Всичко това е само част от безкрайната Божия милост към цялото човечество.

Къде е валиден закона за кармата

Закона за кармата действа за това, което причиняваме на абсолютно всички същества - животни, растения, минерали, планети, същества отвъд физичната сфера, хора ( включително и тези, считани за "престъпници" - всички са Божи деца, сътворени по негов образ и подобие! ).

Законът за кармата е валиден за:

 • всички наши действия;
 • думи;
 • мисли;
 • емоции / чувства.

Много от нас си мислят "Моите мисли и емоции са си моя лична работа." Грешка. Всичко е енергия и нашите мисли и емоции се разпространяват в пространството както радиовълните. Докато действията ни са ограничени до обсега на физическото тяло, нашите мисли и емоции засягат цялото ни обкръжение и влияят върху държанието и постъпките на заобикалящите ни. Силните отрицателни мисли и емоции причиняват "замърсяване" на обкръжаващата ни среда (метафизична разбира се) също както химикалите причиняват замърсяването на въздуха.

Това, че не виждаме и не чувстваме последствията от нашите мисли и емоции, не отменя кармата, която причиняваме. Силата на ума е многократно по-голяма от тази на физиката ни, както и метафизичната енергия в сравнение с физическата. Това са просто различни измерения. Именно по тази причина, следите оставени от насилствените мисли и чувства, са много по-трайни и силни. Такива следи могат да останат в емоционалното и причинното тяло на човек за хилядолетия, докато най-сетне всемогъщата Божия Любов ги излекува.

Нашите мисли и чувства са неизменна част от нашата аура и постоянно радиират извън нея. Ето за това трябва да сме винаги наясно и готови за съответната реакция на обкръжението ни към нас самите. Ако, например, имаме агресивни мисли на насилие / наказание към конкретна личност или група от хора, то те ги "нараняват" и можем да очакваме съответната реакция, дори физическо насилие, към нас самите.

С други думи: нашите мисли и чувства към заобикалящите, пораждат тяхната реакция към нас.

Ефектът на чувствата и емоциите върху физическото здраве

Мисли и чувства на любов и хармония с Бог водят до перфектно физическо и емоционално здраве. Човешкото здраве е винаги резултат от кармата натрупана през всички минали прераждания. За душата няма "раждане" и "смърт", а един непрекъснат процес на "опознаване". Именно за това малкото бебе е също толкова повлиявано от своята карма, както и възрастните, тъй-като всяко ново прераждане започва с равносметката от всички предишни. Нищо не се губи. Кармата се съхранява в причинното ни тяло и се "носи" от нас през целия цикъл на прераждания, докато душата ни се "освободи" и се завърне обратно У ДОМА.

Дисхармонията, породена от чувства като гняв, ревност, отмъщение, алчност, непрестанно лъжене, насилие и т.н., засягат човешкото здраве и имат изключително сериозни последствия като:

 • инфаркт;
 • ангина пекторис;
 • Алцхаймер;
 • туберкулоза;
 • тумор и рак;
 • ревматизъм;
 • главоболие, невралгия, инфекции;
 • различни вирусни и бактериални заболявания;
 • склероза;
 • и други сериозни съвременни болести.

Нито едно заболяване или "злополука" не идват просто така, ако съответната личност няма карма за това. Всичко, АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, което ни се случва е просто резултат от нашата предишна дейност. Наше "право" е да получаваме, това което сме "посели".

Е, след като вече сме наясно със закона за кармата, и ако вече ни е дошло "до гуша" от страдание и болка, е време да променим коренно начина си на живот. Всяка карма може да бъде разтворена, или отложена, по безкрайната Божия милост, ако създаването на хармония, мир и любов около нас, където и да сме, е целта на нашето по-нататъшно съществуване. Фокусирането на цел като тази, ще изпълни ума и тялото с нова, положителна енергия. Да поискаме съдействие от Бог, в дълбока Молитва, да ни изпълни с все-покоряващата си Любов.

И ако искаме да ускорим процеса на разтваряне на своята карма и поемем контрол над собствения си живот, решението е пред нас - свещената техника на Крия Йога

.

Изборът е НАШ: да спрем причиняването на нова КАРМА и започнем да ОБИЧАМЕ ВСИЧКИ.

И най-подходящото време да започнем е "СЕГА".

Бог да ВИ благослови!