Масая, Никарагуа

Bumping Heart

Масая - люлка на никарагуанския фолклор и занаяти

Никарагуа » Гранада | Масая

Областта Масая заема обширен селскостопански район между столицата Манагуа и истирическия град Гранада. Благодарение на благоприятното разположение, културни и битови традиции и най-вече на своя трудолюбив народ, град Масая днес се е превърнал в един от най-големия търговски центърове в Централна Америка. Този пъстър град е също признат за столица на националния фолклор и занаяти на Никарагуа.

Пазар на занаятите

Настанен зад каменните стени на старинна крепост, пазарът на занаятчиите днес е туристическа атракция за опознаване на бита и културата на народа и за покупка на сувенири и красиви творби на народното изкуство от дърво, кожа и други естествени материали. Грънчарсвото в района е познато от дълбока древност, запазило своебразните форми и ръчно рисувана декорация.

Масая, Никарагуа Тук можете да намерите бродирани народни носии, домашно платно в ярки народни мотиви, шапки, колани, и известните ръчно изработени хамаци, основен поминък на една част от населението на Масая.
Масая, Никарагуа Масая, Никарагуа

Всеки четвъртък вечер тук се провежда La Verbena - вечер на народните песни и танци.

Центърът на град Масая

Търговските улици в центъра са отрупани с безброй по-мслки и по-големи магазини за дрехи, обувки и всякакви стоки. Самата Масая има фабрики за дрехи и обувки.

Една от търговските улици
Масая, Никарагуа

Градската Градина

Градската градина на Масая е привлекателно място - пъстри цветя, фонтанчета, зеленина и пейки за отдих под сенките

Масая, Никарагуа Масая, НикарагуаГрадската градина е също място за обяд или вечеря на открито или за бърза закуска и разхлаждаща напитка по всяко време на деня.

Масая, Никарагуа Масая, Никарагуа
Малки ресторантчета на открито съблазняват от далеч с аромата на скара и морски деликатеси
Тук имахме удоволствието да опитаме най-вкусно приготвените скариди на плоча, сервирани като коктейл.
Градската градина на Масая коктейл от скариди Градската градина на Масая
Масая, Никарагуа Известният никарагуански поет Рубен Дарио е нарекъл Масая Градът на Цветята, имайки предвид красивите момичета - цветът на този трудолюбив и сърцат народ!

Недалеч от Масая се намира един от най-популярните активни вулкани в страната - Вулканът Масая, обект на международен туризъм и превърнат в Национален Парк.

Наблизо е също китното селище Катарина, производител на декоративни растения и цветя и планински парк с възхитителна панорама към Лагуната Апойо

Катарина, НикарагуаГледка кък Лагуната АпойоЛагуната Апойо

цветовете на дъгата

Поздравителни Картички | Десктоп Тапети за компютри | Снимки | Картинки

***
Духовно развитие | Заглавна Страница Щастлив Живот

***